Home > Recepten

Bebotok ikan laut

750 gr zeevisfilets (kwabaal, dorade, schol, wijting, enz...)

1 el ansjovispasta

1 dl olie

zout

koriander

3 uien

75 gr geplette amandelen

1 mespuntje sambal

1 el tomatenpuree

1 blik krab

1 kokosnoot
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verdeel de visfilets in gelijke stukken en pocheer ze met een gehakte ui, de kokosmelk en wat zout.

Let erop, dat de verschillende vissoorten gelijktijdig gaar zijn.

Schik de vis op een serveerschotel en houd hem warm.

Fruit in de olie vlug even de gehakte uien aan met de versgeraspte kokosnoot en de geplette amandelen.

Roer er de tomatenpuree, de ansjovispasta, de krab en de verscheidene specerijen door en overgiet met het pocheervocht van de vis.

Laat de saus op een hoog vuur indikken en overgiet dan de vis met deze aromatische en geurige saus.



Serveer dadelijk.