Home > Recepten

Sambal goreng babi 1

250 gr varkensvlees

2 rode uien

4 teentjes knoflook

2 el laksa

1 el olie

¾ tl djahé

¾ tl laos

1 tl trassie

2 lomboks

2 el asemwater

2 djeruk-peroetbladeren

2 salembladeren

2 dl santen

zout
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in dobbelstenen.

Kook het met weinig water half gaar.

Week de laksa.

Snij de uien, knoflook en lomboks fijn.

Vermeng ze met de kruiden, behalve de bladeren en bak alles nog even op in de olie.

Doe het vlees erbij met het asemwater.

Laat nog even doorkoken en doe de laksa erbij.

Laat alles even smoren en voeg daarna zout, santen, kookvocht, djeroet-purut en salambladeren toe.

Kook de sambal tot het vlees gaar is en de santen olie loslaat.