Home > Recepten

Sambal goreng babi taotjo (varkensvlees speciaal)

250 gr varkensvlees (of magere speklappen)

3 el taotjo (verkrijgbaar in toko's)

5 groene of rode lomboks (of 1 groene/rode paprika)

1 grote fijngesneden ui

2 fijngesneden teentjes knoflook

stukje laos

stukje trassie

stukje asem

1/2 el bruine basterdsuiker

zout

nootmuskaat

wat ketjap
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de lomboks in kleine reepjes (of de paprika in blokjes).

Fruit in wat slaolie de ui, knoflook, trassie, laos, lombok of paprika en het stukje asem.

Doe, als de ui bruin is, het vlees erbij en laat het krokant worden.

Voeg hierna wat ketjap, de taotjo en suiker toe en laat 10 minuten sudderen.

Kkruid af met zout en nootmuskaat.

Laat het geheel niet te droog worden, voeg zonodig water toe.

Notities

Serveer bij witte rijst.