Home > Recepten

Sambal goreng ati ajam 1 (petehbonen/kiplevertjes)

500 gr kippenlevertjes

100 gr verse of ingemaakte petehbonen

1 sjalot

3 teentjes knoflook

1 volle el sambal oelek

1 tl trassie

2 dunne schijfjes laos

2 salamblaadjes

zout

2 1/2 el maïs- of zonnebloemolie

1 tl suiker

2 1/2 dl dikke santen
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de petehbonen en snijd ze in schijfjes.

Snijd de kippenlevertjes in niet te kleine stukjes.

Pel de ui en de knoflook, wrijf ze fijn met de sambal oelek en de trassie en fruit ze met de laos, salam en zout naar smaak in hete olie.

Voeg de kippenlevertjes en santen toe, roer goed om.

Voeg dan de petehbonen toe en laat alles op een lage warmtebron inkoken tot de olie komt boven drijven.

Notities

Dien op met warme rijst en komkommer.

In plaats van petehbonen kunt u ook jonge peultjes nemen of fijngesneden snijbonen.