Sambal goreng hati en oedang |
|
300 gr runderlever 200 gr garnalen 1 el olie 3 gesnipperde uien 1 1/2 kop santen 1 stengel sereh 1 verse laos 1/2 kop asemwater 10 gedroogde lomboks 2 gemalen kemirienoten 1 tl trassie 2 rode lomboks 1 groene lombok zout naar smaak |
|
BereidingLaat de gedroogde lomboks weken en wrijf ze met twee gesnipperde uien, de kemirienoten en de trassie tot een pasta.Verhit de olie in een diepe braadpan en braad de fijn gemaakte ui, rode en groene lombok, de sereh en de laos. Voeg zout en suiker toe. Doe er dan de in blokjes gesneden lever en garnalen bij en laat dit al roerend enkele minuten langzaam braden. Voeg de santen en het asemwater toe en laat sudderen tot de saus dik is. Voeg dan de pasta van lomboks, uien, kemirienoten en trassie toe en laat koken tot het geheel bijna droog is. |
Home > Recepten