Home > Recepten

Sambal goreng perentil

500 gr rundergehakt

1 salamblad

1 grote aardappel

1 tl gula djawa

50 gr peultjes

1 el asem

3 el gesneden uien

1/8 blok santen

2 teentjes gesneden knoflook

zout

1 tl sambal

1 ei

1 tl laos

4 el olie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak het gehakt aan met het ei, zout het en draai er soepballetjes van.

Snijd de aardappel in dobbelsteentjes en de peultjes in stukjes van ca 1 cm.

Wrijf de ui, knoflook, sambal, laos en suiker tot een brij.

Maak van de asem met 1 dl water asemwater.

Fruit het kruidenmengsel tot de uien geel zijn, voeg dan de balletjes toe en schep ze voorzichtig om.

Voeg, als de balletjes halfgaar zijn de aardappel en peultjes toe en laat deze enige minuten meebakken.

Doe het asemwater erbij met het salamblad en het blokje santen en laat even doorstoven.