Sambal goreng ajam kering (hete droge kip) |
|
1 kip (1 kg) in stukken gesneden 1 grote fijngesneden ui 2 teentjes knoflook stukje trassie zout peper nootmuskaat 5 fijngemaakte kemiriepitten stukje laos sambal 1 el bruine basterdsuiker 1 daun salam |
|
BereidingWrijf de stukken kip in met zout, peper en nootmuskaat en laat dit een half uur intrekken.Meng de ui, knoflook, trassie, sambal en de fijngemaakte kemiriepitten door elkaar. Voeg suiker naar smaak toe. Bak de stukken kip in hete olie bruin en laat ze uitlekken. Fruit in dezelfde olie het mengsel en voeg de laos en de daun salam toe. Doe, als de uien bruin zijn, de stukken kip erbij en laat 15 minuten intrekken. De kip moet goed droog zijn, dus gebruik niet teveel olie. NotitiesDien op met witte rijst. |
Home > Recepten