Sambal goreng ikan pedis |
|
1 grote gerookte makreel 3 uien 250 gr champignons 2 teentjes knoflook 1 rode paprika 1 groene paprika 1/2 tl trassie ketjap 2 rode lomboks sambal badjak 1 bos selderij 1 tl suiker 1 tomaat maggiblokjes |
|
BereidingVerdeel de makreel in grote stukken en verwijder de graten.Bak deze stukken in de olie bruin. Was de champignons en snijd ze in vieren. Snijd de paprika's in brede, lange repen. Snijd 2 rode Lomboks fijn. Snijd 2 uien extra grof en breed. Was 1/2 bos selderij en snijd die in grove stukken. Snijd de tomaat in grove stukken. Vijzel in de tjobèh (vijzel) 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 1 stukje trassie en een theelepel suiker goed fijn. Verhit dan in de wadjan 2-3 eetlepels olie, fruit de fijngewreven boemboe aan tot het lekker ruikt, bak de twee grofgesneden uien mee, doe de lomboks, champignons, paprika en tomaat erbij, doe er 1 à 2 eetlepels sambal badjak, een paar maggiblokjes en de stukken vis bij en schep alles goed om. Voeg 1/2 kopje ketjap (misschien nog wat water) en de selderij toe. Roer goed om en doe het vuur uit. |
Home > Recepten