Home > Recepten

Sambal goreng mossel (hete mossele

1 zak verse mosselen van 2 kg (nog in de schelp)

3 grote uien waarvan 2 fijngesneden en 1 in ringen

1 stuk prei in ringen

bosje (6-8 stuks) schone selderijstengels

2 fijngemaakte teentjes knoflook

zout

peper

nootmuskaat

1 tl laos

sambal

1 grote tomaat in stukjes
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de mosselen en kook ze in wat water met de uiringen, wat prei en selderij.

Haal de mosselen als ze gaar zijn uit de schelp en laat ze uitlekken.

Fruit in wat slaolie de knoflook, de uistukjes en de stukjes tomaat en doe er naar smaak sambal bij.

Voeg dan de mosselen toe en maak af naar smaak.

Serveer bij witte rijst of bij de borrel.

Als er geen verse mosselenzijn, kunt u gebakken mosselen kopen. U hoeft ze dan alleen in de gefruite massa te doen en naar smaak af te kruiden.