Home > Recepten

Sambal goreng tahoe en taugeh

600 gr tahoe

400 gr taugeh

3 tomaten

2 uien

3 teentjes knoflook

1 1/2 tl sambal oelek

1 1/2 tl trassie

1 tl laos

3 laurierblaadjes

1 1/2 tl gula djawa

zout naar smaak

2 cm santen
  • Omschrijving recept: Vleesvervangers; Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de tahoe in blokjes van 1,5 cm.

Verhit een eetlepel olie in een koekepan of wadjan en bak de tahoe hierin goudbruin.

Was de taugeh en Laat die uitlekken.

Snijd de tomaten in stukjes, snipper de uien fijn en pers de knoflook uit.

Verhit in een andere pan een eetlepel olie en bak hierin al omscheppend de uisnippers, knoflook, sambal, trassie, laos, laurierblaadjes, gula djawa en wat zout 5 minuten.

Voeg de tomaten toe.

Los de santen op in 1,5 dl heet water en voeg die toe.

Breng de saus aan de kook en schep de tahoe erbij.

Laat dit nog 10 minuten zachtjes doorkoken en voeg dan de taugeh toe.

Laat alles even goed doorwarmen.