Home > Recepten

Sambal goreng dadar

4 eieren

1 witte ui

4 teentjes knoflook

(klapper)olie

4 kemiries

¾ tl laos

1/4 tl sere

1/2 tl suiker

1 tl trassie

2 lomboks

1 el asemwater of citroensap

1/2 dl santen

zout
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak van de eieren een omelet en scijd deze in stukjes.

Pof de kemiries.

Snijd ze met ui, knoflook en 1 lombok zeer fijn.

Vermeng ze met de trassie en de overige kruiden en de suiker en fruit dit mengsel in de olie.

Voeg er asemwater en zout aan toe en laat dit even koken.

Doe er daarna al roerende santen bij.

Snijd de andere lombok fijn, doe deze bij het mengsel en laat dit doorkoken tot een dik sausje.

Giet dit over de omelet.