Home > Recepten

Sambal goreng boontjes 1

500 gr kouseband

1 ui

2 el olie

1/2 tl sambal oelek of sambal trassie

1 tl laos

1 el bruine suiker

1 el citroensap

1/8 blok santen (of 1 el santenmix)

zout

ketjap manis
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de punten van de kouseband.

Was de bonen in ruim water en snijd ze in stukken van 3 à 4 cm.

Pel en snipper de ui en verhit in een braadpan de olie.

Fruit de ui, sambal, laos en bruine suiker 2 minuten.

Bak de kouseband onder voortdurend omscheppen 3 minuten mee.

Voeg het citroensap, de santen en 1 dl water toe.

Stoof de kouseband in ca' 15 minuten gaar.

Breng op smaak met zout en ketjap manis.