Home > Recepten

Sambal goreng boontjes 2

300 gr gesneden snijbonen

3 sjalotten

2 teentjes knoflook

2 rode lomboks

1 tl trassie

1/2 tl asem

zout

2 el boter

vleesresten of 50 gr gekookte garnalen

1 el sambal oelek

1 schijfje laos

1 stengel sereh

2 salamblaadjes

1/2 tl ketumbar

een plak santen van 1 1/2 cm dik

mespunt suiker
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lombok en snijd ze fijn.

Fruit ze in de boter met trassie, asem en zout naar smaak.

Roer de gesneden snijbonen erdoor met de stukjes vlees of garnalen.

Voeg de sambal oelek, laos, sereh, salam en ketumbar toe.

Schenk er 1 dl heet water bij en blijf roeren tot alles goed dooreen gemengd is.

Doe het deksel op de pan en laat alles ca 7 minuten sudderen op een lage warmtebron.

Smelt vervolgens de santen erin en voeg de suiker toe.

Roer nu en dan.

Het gerecht is klaar als er een olieachtig vocht komt boven drijven.

Notities

Dien de sambal boontjes op in ruim vocht met bijvoorbeeld frikadel pan, tempeh goreng, komkommer en kroepoek.