Home > Recepten

Sambal goreng snijboon

100 gr gehakt

100 gr gepelde garnalen

250 gr verse half gaar gekookte snijbonen of 1/2 literblik

3 4 fijngestampte kemirienoten

1 grote fijngesneden ui

1 fijngesneden teentje knoflook

zout

peper

nootmuskaat

sambal

1 tl laos

1 kopje santen (of melk)

klein stukje trassie

1 tl ketumbar
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Garnalengerechten; Vleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit in wat slaolie de trassie, ui, knoflook en de kemirie tot de uien bruin zijn.

Voeg dan het gehakt toe en roer regelmatig om tot het gehakt gaat korrelen en bruin is.

Doe de garnalen erbij en maak naar smaak af met de kruiden.

Voeg als laatste op klein vuur de snijbonen en de santen (of melk) toe en laat alles gaar worden (de bonen niet al te gaar, vooral de blikbonen niet).