Sambal goreng kol |
|
500 gr kool 100 gr middelgrote garnalen 1 glas santen 4 rode uien 2 teentjes knoflook 4 rode lomboks 2 tjabé rawit salamblad stukje laos suiker 1/2 tl trassie 1/2 el asemwater (zout) |
|
BereidingWas de kool en snijd haar fijn.Was ook de garnalen, ontdoe ze van de huid en kook ze even. Maak alle kruiden, behalve de laos en het salamblad en de suiker plus het asemwater fijn tot een lekker kruidenpapje. Laat dit even fruiten tot het geurt en voeg dan de laos, salam, en de garnalen toe. Laat weer even fruiten. Doe er dan de kool bij en laat weer fruiten tot het verflenst en doe er dan de garnalenbouillon bij (niet meer dan 1/2 glas). De saus moet dik en roodachtig zijn. Roer er dan de santen bij. Neem, als alles gaar is, de sambal van het vuur en dien hem op in een dichte sajoerschaal. |
Home > Recepten