Home > Recepten

Sambal kentang

3 grote aardappelen

olie

1 teentje knoflook

1 ui

schepje fijngemaakte gula djawa

stukje asem

zout

sambal

peterselie
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de aardappelen en rasp ze op een grove rasp.

Droog de aardappelen in een theedoek.

Bak ze snel in de frituur.

Wrijf de ui en knoflook fijn en fruit ze in wat olie.

Vermeng ondertussen de gula djawa met een stukje asem, wat zout en sambal naar smaak.

Roer dit alles met water tot een dikke pasta.

Haal het ui-knoflook mengsel uit de koekepan en bak de dikke pasta op laag vuur tot hij bijna droog is.

Voeg het uimengsel en de aardappelen er aan toe en schep om.

Strooi er als versiering wat gehakte peterselie op.