Toemis reboeng (sambal van jonge bamboe) |
|
1 klein blikje reboeng (bamboespruiten) 2 sjalotten 1 teentje knoflook 1 tl asem 1 tl zout 1 schijfje laos 2 salamblaadjes 1 rode, 2 groene lomboks 1 tl trassie 1 el boter mespunt suiker 50 gr santen |
|
BereidingHaal de reboeng uit het blikje.Gooi het sap weg en snijd de reboeng in niet al te fijne reepjes. Kook ze voorzichtig 10 minuten. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en snijd ze fijn. Fruit ze met de trassie, asem, laos, salamblaadjes in de boter tot de sjalotten lichtbruin zijn. Schenk er 1 dl heet water bij, voeg de reboeng toe en laat op een lage warmtebron ca 3 minuten stoven. Voeg de suiker toe en laat de santen erin smelten. Laat nog enkele minuten sudderen. Mocht het te het te veel zijn ingedampt, schenk dan nog een scheutje heet water erbij. NotitiesDit bijgerecht kan worden gecombineerd met gebakken vis of kip, frikadel pan en verse komkommer. |
Home > Recepten