Home > Recepten

Sambal badjak djago (gebakken sambal)

10 verse rode lomboks

3 in grote stukken gesneden uien

3 in stukken gesneden teentjes knoflook

3 stukjes trassie

2 laurierblaadjes

1 vingerkootje laoswortel

1 serehstengel

slaolie

10 kemiriepitten (pas op: verwijder eerst de zwarte hardee schil, die er soms nog in stukjes bij zit)
  • Omschrijving recept: Sambals; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de lomboks in kleine stukjes en de kemirie in vieren en maak ze samen fijn met de trassie, de ui en de knoflook. Dit gaat het beste in de vleesmolen. Alles moet in ieder geval goed fijn zijn.

Fruit dan in een diepe pan 2 kopjes slaolie, de laurierblaadjes, de laos en de serehstengel op middelmatig vuur.

Doe het mengsel erbij, zodra de olie goed heet is en blijf goed omroeren, zodat het niet aanbakt.

Als de olie is ingetrokken, is de sambal klaar.