Home > Recepten

Asem kemamah (atjeh)

1 stuk geweekte stokvis van ca 150 gr

5 gesnipperde lomboks

4 gesnipperde teentjes knoflook

10 el gesnipperde uien

asem ter grootte van een walnoot

1/2 el witte suiker

1/6 blok santen

4 el olie

zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf lombok, uien, knoflook met suiker fijn.

Bak ze in de olie tot de uien lichtgeel zijn.

Stamp de stokvis in uiterst fijne stukjes en bak die mee.

Maak asemwater van de asem en 4 eetlepels warm water.

Voeg die aan de massa toe, evenals het blokje santen.

Roer dit alles goed door elkaar en laat het gerecht nog enige tijd stoven tot de stokvis gaar is.

Voeg zonodig 1 2 eetlepels water toe.



Deze sambal behoort vrij droog t zijn en kan, ook in de koelkast, niet al te lang bewaard worden.