Home > Recepten

Sambal taotjo (sambal van ingemaakte sojabonen)

100 gr taotjo

50 gr gedroogde garnalen (oedang kering)

3 sjalotten

2 teentjes knoflook

2 rode lomboks

1 tl trassie

1 tl asem

2 salamblaadjes

1 schijfje laos

1 el boter

2 tl suiker
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sambals; Indisch (Tapanoeli)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de gedroogde garnalen (oedang kering) goed, dep ze droog met keukenpapier en kneus ze fijn.

Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en snijd ze fijn en fruit ze samen met de trassie, asem, salamblaadjes en laos in de boter lichtbruin.

Voeg de garnalen erbij en meng alles goed dooreen.

Voeg enkele le lepels heet water toe en vervolgens de taotjo met de suiker.

Laat alles op een lage warmtebron nog 3-4 minuten sudderen onder geregeld roeren.

Schenk er, als het gaat aankoeken, een scheutje heet water bij.



Dien ze op met empal daging, mata sapi (spiegelei), verse komkommer of een rauwe groente.

Notities

Taotjo zijn erg zout en hebben een vreemde exotische smaak.



Deze taotjo is voor liefhebbers een lekkernij. Voor degenen die van scherp houden, kunt u nog een eetlepel lombok rawit erbij doen.