Atjar biet |
|
4-5 gekookte bieten 4 el suiker 2 tl zout 4-5 kruidnageltjes 12 peperkorrels 4 el azijn |
|
BereidingSnijd de bieten in niet te dunne plakjes.Kook de suiker met het zout, de kruidnagels en peperkorrels in 3 dl water. Voeg, zodra het water kookt, de biet toe en breng alles aan de kook. Giet de azijn erbij en laat nog 3 minuten sudderen. Laat de bietjes afkoelen in een afgesloten diepe kom. Atjar biet II (gebonden) Hetzelfde recept als voor gewone atjar biet, maar fruit dan 1 grof gesneden ui lichtbruin en kook de biet in 2 1/2 dl water. Voeg de ui aan de biet toe en laat ca 3 minuten meekoken. Bind de saus met 2 eetlepels bloem of maïzena. Serveer deze atjar liefst warm met frikadel pan of lapies ajam, kroepoek en sambal. NotitiesU kunt atjar biet als bijgerecht combineren met vele andere gerechten.Als u het koel wegzet, kan het vrij lang bewaard worden. |
Home > Recepten