Home > Recepten

Atjar biet

4-5 gekookte bieten

4 el suiker

2 tl zout

4-5 kruidnageltjes

12 peperkorrels

4 el azijn
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de bieten in niet te dunne plakjes.

Kook de suiker met het zout, de kruidnagels en peperkorrels in 3 dl water.

Voeg, zodra het water kookt, de biet toe en breng alles aan de kook.

Giet de azijn erbij en laat nog 3 minuten sudderen.

Laat de bietjes afkoelen in een afgesloten diepe kom.





Atjar biet II (gebonden)



Hetzelfde recept als voor gewone atjar biet, maar fruit dan 1 grof gesneden ui lichtbruin en kook de biet in 2 1/2 dl water. Voeg de ui aan de biet toe en laat ca 3 minuten meekoken. Bind de saus met 2 eetlepels bloem of maïzena. Serveer deze atjar liefst warm met frikadel pan of lapies ajam, kroepoek en sambal.

Notities

U kunt atjar biet als bijgerecht combineren met vele andere gerechten.

Als u het koel wegzet, kan het vrij lang bewaard worden.