Home > Recepten

Atjar tjampoer 2

1/2 spitskool of witte kool (± 250 gr)

10 worteltjes

100 gr sperziebonen

7 1/2 dl water

2 middelgrote uien

1/2 à ¾ dl slaolie

1 1/2 à 3 dl azijn

250 gr taugeh

1/2 komkommer

1 pot zilveruitjes (330 gr)

1 el mosterd



Boemboes:

3 fijngemaakte kemirienootjes

3 plakjes djahé

3 flinke tl kuncit

4 tl suiker

2 tl knoflookpoeder

zout naar smaak
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de kool, worteltjes en sperziebonen en snijd ze in lange dunne reepjes.

Zet dit op met water en laat het koken tot de groenten halfgaar zijn.

Zet het vuur laag.

Fruit intussen u de in ringen gesneden uien in de slaolie glazig.

Voeg de boemboes erbij en fruit die mee.

Roer dit goed door en voeg het bij de groenten, die u verder op smaak brengt met suiker, zout en azijn.

Was de taugeh en de komkommer en snijd die (met schil) in plakjes.

Voeg deze eveneens bij de groenten en roer het geheel weer goed.

Giet dan de inhoud van het potje zilveruitjes (ook het zuur) erbij.

Voeg tot slot de mosterd toe.

Roer het geheel goed en laat het heel even koken.

De groenten mogen niet gaar zijn.

Laat het gerecht afkoelen en serveer het koud.

Notities

Atjar tjampoer kan bij elke maaltijd gegeten worden.

Vindt u deze hoeveelheid te groot, dan neemt u de helft van alle ingredienten.

Maar als u dit gerecht laat afkoelen en de helft in een goed afgesloten pot of plastic schaaltje in de koelkast bewaart, is het ongeveer 1 1/2 à 2 weken houdbaar.