Home > Recepten

Atjar tjampoer met mosterd

100 gr worteltjes

100 gr sperzieboontjes

100 gr witte kool

10 rode uitjes

1/2 komkommer

2 rode, 2 groene lomboks

2 teentjes knoflook

1 tl kunir

1 1/2 tl djahépoeder

1 tl zout

1/2 trassie

2 tl suiker

3 el azijn

1 el mosterd
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de worteltjes, boontjes en kool fijn.

Was de komkommer, ontdoe hem van zaad en pitten en snijd hem in stukken.

Pel de rode uitjes, snijd de lomboks in de lengte, ontpit en halveer ze.

Pel de knoflook en kook deze met de kunir, djahé, zout, trassie en suiker in 2 dl water.

Laat het, zodra het aan de kook is, 3 minuten sudderen op een lage warmtebron.

Voeg dan de worteltjes, boontjes, witte kool, uitjes, lombok en de komkommer toe.

Tenslotte de azijn en de mosterd.

Laat het nog 2-3 minuten op een lage warmtebron staan en de atjar is klaar.