Atjar tjampoer met mosterd |
|
100 gr worteltjes 100 gr sperzieboontjes 100 gr witte kool 10 rode uitjes 1/2 komkommer 2 rode, 2 groene lomboks 2 teentjes knoflook 1 tl kunir 1 1/2 tl djahépoeder 1 tl zout 1/2 trassie 2 tl suiker 3 el azijn 1 el mosterd |
|
BereidingSnijd de worteltjes, boontjes en kool fijn.Was de komkommer, ontdoe hem van zaad en pitten en snijd hem in stukken. Pel de rode uitjes, snijd de lomboks in de lengte, ontpit en halveer ze. Pel de knoflook en kook deze met de kunir, djahé, zout, trassie en suiker in 2 dl water. Laat het, zodra het aan de kook is, 3 minuten sudderen op een lage warmtebron. Voeg dan de worteltjes, boontjes, witte kool, uitjes, lombok en de komkommer toe. Tenslotte de azijn en de mosterd. Laat het nog 2-3 minuten op een lage warmtebron staan en de atjar is klaar. |
Home > Recepten