Home > Recepten

Atjar tjampoer Bandung

1/4 fijngesneden witte of spitskool

1 bakje taugeh

2 dunne in reepjes gesneden lomboks of 1 paprika

2 fijngesneden uien

1 fijngesneden teentje knoflook

2 tl ketumbar

zout, nootmuskaat

1/4 kopje azijn

3 tl kuncit

wat fijngesneden prei

10 takjes fijngesneden selderij

150 gr in reepjes van 5 cm gesneden worteltjes

6 fijngemaakte kemirienoten

een stukje trassie
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit eerst in wat slaolie de ui, knoflook, lombok/paprika, trassie, kemirie en de kuncit en doe er dan de kool, prei en selderij bij.

Maak het geheel op smaak met zout, ketumbar en nootmuskaat.

Giet de azijn erbij en laat het gerecht 10 minuten op een klein vuur sudderen.

Laat als laatste de taugeh heel even mee sudderen.

Schep de atjar in een schaal en dien hem koud op.

U kunt deze atjar in de koelkast lang goed houden.