Home > Recepten

Atjar bening (komkommer in azijn)

1/2 komkommer

100 gr worteltjes

100 gr savoiekool

100 gr sjalotten

1 dl water

4 tot 6 el azijn

zout

1 tl suiker

8 gekneusde peperkorrels
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de komkommer in blokjes, bestrooi ze met zout en laat ze enige uren in een vergiet uitlekken.

Breng het water aan de kook met suiker, zout en peperkorrels.

Kook hierin de in stukken gesneden worteltjes 6 à 8 minuten mee.

Voeg er daarna de azijn aan toe en roer de rest van de in stukjes gesneden kool en sjalotjes er door.

Schud de komkommer droog in een doek en voeg als laatste bij de massa.

Laat dit 2 minuten doorkoken, (niet langer) en laat goed afkoelen.

Serveer koud.



Deze atjar is slechts enkele dagen in de koelkast houdbaar.