Atjar koening 1 |
|
2 tl koriander 1 tl komijn 30 gr verse kuncit 30 gr kemirienoten 20 gr verse laos 30 gr verse sereh 3 teentjes knoflook 100 gr julien van wortel 50 gr gesneden uien 100 gr haricot verts 1/2 bloemkool 1/2 komkommer 10 gr suiker 3 cl blanke azijn 3 dl water 1 1/2 dl olie 2 tl trassie 1 mespunt peper 1 mespunt zout |
|
BereidingStamp de kuncit samen met de knoflook fijn en fruit dit aan in olie.Voeg de koriander, komijn en trassie toe en roer dit even door. Blus met azijn en voeg het water toe samen met een stuk laos en de stengel sereh. Kook even door. Kook in dit vocht de diverse groenten gaar. Neem de hardste groenten het eerst, zoals de wortel en de boontjes, daarna de bloemkoolstuikjes met de ui en tenslotte de komkommer. Laat de atjar 24 uur staan. |
Home > Recepten