Home > Recepten

Atjar koening 1

2 tl koriander

1 tl komijn

30 gr verse kuncit

30 gr kemirienoten

20 gr verse laos

30 gr verse sereh

3 teentjes knoflook

100 gr julien van wortel

50 gr gesneden uien

100 gr haricot verts

1/2 bloemkool

1/2 komkommer

10 gr suiker

3 cl blanke azijn

3 dl water

1 1/2 dl olie

2 tl trassie

1 mespunt peper

1 mespunt zout
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Stamp de kuncit samen met de knoflook fijn en fruit dit aan in olie.

Voeg de koriander, komijn en trassie toe en roer dit even door.

Blus met azijn en voeg het water toe samen met een stuk laos en de stengel sereh.

Kook even door.

Kook in dit vocht de diverse groenten gaar.

Neem de hardste groenten het eerst, zoals de wortel en de boontjes, daarna de bloemkoolstuikjes met de ui en tenslotte de komkommer.

Laat de atjar 24 uur staan.