Home > Recepten

Roedjak manis 1

3 zoetzure appels

3 of meer stoofpeertjes

1 grote komkommer

1/2 spitskool

verse ananas

2-3 rode lomboks

2 tl asem

2 1/2 el gula djawa

1 1/2 tl trassie

1 tl zout
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de appels en peren goed. Schil ze niet.

Snijd ze in platte stukken, niet te dun, niet te dik.

Was de komkommer goed en snijd hem in plakken.

Was de spitskool en scheur die in stukjes.

Snijd de ananas eveneens in stukjes.

Ontpit de lomboks, kneus ze met de asem, gula djawa, trassie en zout.

Voeg wat water toe tot een dik papje of sausje.

Meng het goed dooreen.

U kunt ook sambal oelek gebruiken in plaats van lomboks.

Schik het fruit op een plat bord, giet het sausje erover en smullen maar.

Notities

Geef er lombok rawit bij voor degenen die van scherp houden.

Tip: Roedjak is een gerecht dat zowel voor als na het eten kan worden opgediend.