Smoor terong (gestoofde aubergines) |
|
2 grote of 4 kleine terongs (aubergines) 50 gr boter 3 sjalotten 1 teentje knoflook 2 el ketjap 1 bouillonblokje nootmuskaat peper 2 kruidnagels mespunt suiker |
|
BereidingOntdoe de terongs van de steel, snijd ze in de lengte in 4-5 plakken.Bak deze plakken in de boter tot ze na telkens keren bruin zijn, op een age warmtebron. Haal de terongs uit de pan. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd de sjalotten grof en snipper de knoflook. Stoof sjalotten en knoflook met de ketjap in 2 dl water. Voeg het bouillonblokje, de peper naar smaak, nootmuskaat en kruidnagel toe en laat alles met het deksel op de pan ca 4 minuten koken op een lage warmtebron. Voeg de terongs met de suiker toe en laat weer enkele minuten sudderen. NotitiesDien deze smoor terong op met sambal goreng tempeh of sambal goreng van vlees, wat komkommer, kroepoek en sambal. |
Home > Recepten