Gudeg nangka |
|
2 blikken jonge nangka 6 kippenpoten 6 eieren tahoe santen 5 teentjes knoflook 3 rode uien laos sereh kemirie(pasta) 2 tl ketumbar ¾ tl jinten 1/2 tl pala salamblad suiker (zout) naar smaak |
|
BereidingLaat de nangka uitlekken. Kook de eieren hard, laat ze schrikken en pel ze.Maak de uien, knoflook en alle andere kruiden fijn, behalve de sereh. Maak er een kruidenpapje van. Verdeel de tahoe in 8 stukken en frituur die goudgeel. Neem vervolgens een grote ruime pan en plaats de nangka op de bodem met de eieren er omheen en de tahoe erop. Doe er dan het salamblad, de sereh en laos op en bedek het met de kippenpoten. Kook de santen samen met de andere kruiden op in een andere pan onder voortdurend roeren. Giet het dan langzaam in de andere pan. Leg de deksel erop en laat op zacht vuur ± 1 uur koken. |
Home > Recepten