Djagoeng koekjes (maïskoekjes)/Bloemkoolkoekjes |
|
1/2 blikje djagoeng (maïs) 2 eieren 25 gr santen 4 el tarwebloem 1 tl zout 2 sjalotten 1 teentje knoflook 1 lombok 1 prei 3 takjes selderij boter of olie Bloemkoolkoekjes: Neem voor dit gerecht dezelfde ingredienten en kruiden als voor de djagoengkoekjes (maïskoekjes). Snijd een halve bloemkool, waarvan de stronk is verwijderd, in kleine roosjes. Kook ze niet, maar meng ze met de geklopte eieren, kruiden, prei en selderij. Bak dit beslag lepelgewijs in de hete olie of boter goudgeel. |
|
BereidingKook de maïs met het sap en wat water 10 minuten op.Giet het water af. Klop de eieren. Los de santen in weinig water op. Meng het tarwebloem met het zout en een scheutje santen. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en snijd ze fijn. Was de prei en de selderij, snijd ze fijn. Meng alle kruiderij door het beslag. Bak er lepelgewijs koekjes van in de hete boter of olie. NotitiesDeze koekjes zijn heerlijk bij de thee, maar ze zijn ook uitstekend geschikt als bijgerecht bij de rijsttafel.Het is een bijgerecht dat u met allerlei andere gerechten u kunt combineren. |
Home > Recepten