Home > Recepten

Pangsit goreng 01 (Indonesische gebakken koekjes)

Pangsitvellen



Ingredienten voor het vulsel:

250-500 gr gehakt half om

zout, peper, nootmuskaat

1/2 tl laos

1/2 tl ketoembar

1 fijngesneden teentje knoflook

heel fijn gesneden selderij
  • Omschrijving recept: Bijgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng het gehakt goed met de kruiden en de selderij en maak er niet te grote balletjes van (voor de grote vellen grotere ballen).

Leg een bal op een vel en maak hem iets plat, vouw het vel als een enveloppe dicht, na eerst de randen met melk of water te hebben ingesmeerd (dit is voor het dicht plakken).

Bak ze dan in hete olie goudbruin en serveer ze op een schaal.

Geef er de pangsit saus apart in een schaaltje bij, zodat u kunt dippen.

De saus is dezelfde als voor babi-panggang of voor loempia's.

U kunt er naar smaak sambal aan toevoegen.

Notities

Pangsit-vellen zijn in Toko's kant en klaar te koop. Ze zijn dan groot.

Het beste kunt u ze in vieren delen, of, als u ze groter wilt hebben, diagonaal doormidden.