Home > Recepten

Loempia's 09 divers

Loempia-vellen

2 à 3 varkenslappen

zout, peper, nootmuskaat en wat ketoembar



of 250 gr gehakt, met dezelfde kruiden ingesmeerd



of een kip met dezelfde kruiden

150 gr gepelde garnalen.



groenten:

150 gr taugeh

wat fijngesneden prei

wat selderij

1 grote fijngesneden ui

1 fijngesneden teentje knoflook.



slaolie

trassie

knoflook

ui

zout, peper, nootmuskaat en ve-tsin.



2 of 3 eieren

olie
  • Omschrijving recept: Loempia's; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Variaties te over voor het maken van loempia's.

Loempia-vellen zijn hetzelfde als pangsit-vellen, dus ook te koop bij toko's. Alleen laat u de vellen heel en de inhoud is iets anders.

Wat u allemaal kunt gebruiken voor de vulling:

2 à 3 varkenslappen, ingesmeerd met zout, peper, nootmuskaat en wat ketoembar en daarna gebakken en in kleine blokjes gesneden.

Of 250 gr gehakt, met dezelfde kruiden ingesmeerd of een kip, die u gaar heeft gekookt, met daarbij als extra 150 gr gepelde garnalen.

Als groenten gebruikt u 150 gr taugeh, wat fijngesneden prei, wat selderij, 1 grote fijngesneden ui en 1 fijngesneden teentje knoflook.

Fruit in wat slaolie een stukje trassie, knoflook en de ui en maak het op smaak met zout, peper, nootmuskaat en ve-tsin.

Bak van 2 of 3 eieren een omelet en snijd die in kleine reepjes, na wat zout en peper te hebben toegevoegd.

Doe het vlees, gehakt of de kip bij de gefruite uien met de groenten.

Laat alles, als het goed gaar is, afkoelen, doe er de in reepjes gesneden omelet bij en roer goed om.

Leg op elk loempia-vel een paar lepels van de gevormde brij en vouw het vel dicht, na het ingesmeerd te hebben met wat water of melk, net als Pangsit dus.

Bak de loempia's in hete olie knapperig bruin.

Serveer ze met een saus naar smaak (pangsit-saus, pindasaus etc.).