Loempia's 09 divers |
|
Loempia-vellen 2 à 3 varkenslappen zout, peper, nootmuskaat en wat ketoembar of 250 gr gehakt, met dezelfde kruiden ingesmeerd of een kip met dezelfde kruiden 150 gr gepelde garnalen. groenten: 150 gr taugeh wat fijngesneden prei wat selderij 1 grote fijngesneden ui 1 fijngesneden teentje knoflook. slaolie trassie knoflook ui zout, peper, nootmuskaat en ve-tsin. 2 of 3 eieren olie |
|
BereidingVariaties te over voor het maken van loempia's.Loempia-vellen zijn hetzelfde als pangsit-vellen, dus ook te koop bij toko's. Alleen laat u de vellen heel en de inhoud is iets anders. Wat u allemaal kunt gebruiken voor de vulling: 2 à 3 varkenslappen, ingesmeerd met zout, peper, nootmuskaat en wat ketoembar en daarna gebakken en in kleine blokjes gesneden. Of 250 gr gehakt, met dezelfde kruiden ingesmeerd of een kip, die u gaar heeft gekookt, met daarbij als extra 150 gr gepelde garnalen. Als groenten gebruikt u 150 gr taugeh, wat fijngesneden prei, wat selderij, 1 grote fijngesneden ui en 1 fijngesneden teentje knoflook. Fruit in wat slaolie een stukje trassie, knoflook en de ui en maak het op smaak met zout, peper, nootmuskaat en ve-tsin. Bak van 2 of 3 eieren een omelet en snijd die in kleine reepjes, na wat zout en peper te hebben toegevoegd. Doe het vlees, gehakt of de kip bij de gefruite uien met de groenten. Laat alles, als het goed gaar is, afkoelen, doe er de in reepjes gesneden omelet bij en roer goed om. Leg op elk loempia-vel een paar lepels van de gevormde brij en vouw het vel dicht, na het ingesmeerd te hebben met wat water of melk, net als Pangsit dus. Bak de loempia's in hete olie knapperig bruin. Serveer ze met een saus naar smaak (pangsit-saus, pindasaus etc.). |
Home > Recepten