Loempia's 04 (nog een basisrecept) |
|
8 loempiavellen 300 gr mager varkensvlees 100 gr kipfilet 50 gr ham 2 el fijngesneden prei 2 el fijngesneden selderij 300 gr taugeh 2 middelgrote uien 200 gr groene of witte kool 4 teentjes knoflook zout, peper snufje ve-tsin maïs- of zonnebloemolie 1 eierdooier |
|
BereidingSnijd het vlees, de ham, de prei en de kool in kleine reepjes.Flinter de uien en druk de knoflook door een knoflookpersje. Was de taugeh goed en laat ze uitlekken. Verhit in een wadjan een scheutje olie en bak de knoflook en de uien hierin lichtbruin. Voeg de in stukjes gesneden kip, de reepjes vlees en ham toe en de fijngesneden kool en taugeh. Bak op het laatst heel even de selderij mee en kruid met zout, peper en ve-tsin. Fruit het geheel 4 à 5 minuten. Laat daarna het mengsel afkoelen en vul de loempiavellen hiermee. Vouw de loempia's naar gewenste grootte en plak de randen dicht met wat eigeel. Bak de loempia's onder in de heet gemaakte olie lichtbruin en knapperig. Zorg tijdens het bakken dat de loempia's onder de olie liggen om het barsten van de vellen te voorkomen. |
Home > Recepten