Home > Recepten

Loempia's 05

1 kleine kip of 750 gr kipfilet

3 l water

1/2 tahoe

5 dl slaolie

1 kg taugeh

1/2 spitskool (500 gr)

1 prei

1 bosje selderij

1/2 literblik gesneden reboeng

250 gr gesneden ham

60 loempiavellen (diepvries)

1 ei



Boemboes:

2 el suiker

¾ dl maggi aroma

4 tl knoflookpoeder

zout

peper
  • Omschrijving recept: Loempia's; Indisch
  • Aantal Porties: 40
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet de kip op in ruim water en trek daarvan bouillon.

Als het vlees gaar is (na ongeveer 1 uur), laat u het afkoelen en pluist u het uit.

Snijd de tahoe in plakjes en frituur ze in een wadjan of frituurpan in slaolie bruin.

Snijd ze hierna in heel dunne reepjes.

Was de taugeh, kool, prei en selderij.

Snijd de kool, prei en selderij heel fijn en doe alle groenten in een ruime kom.

Voeg de uitgelekte bamboescheuten en de boemboes toe, giet de hete kippenbouillon over de groenten en meng alles goed door elkaar.

Laat de groenten uitlekken in een vergiet, vang het vocht op en giet het nogmaals over de groenten.

Laat ze daarna weer goed uitlekken.

Voeg de gesneden ham, de uitgeplozen kip en de stukjes tahoe toe en roer alles door elkaar.

Laat het mengsel goed afkoelen.

Leg de loempiavellen neer.

Als u loempiavellen uit de diepvries gebruikt, leg dan in het midden van elk vel nog een half vel.

Vul de vellen met 2 eetlepels vulling en vouw ze als een envelop dicht.

De vellen moeten goed strak om de vulling zitten.

Bestrijk het laatste stukje met geklutst ei en plak het dicht.

Laat in een wadjan of frituurpan opnieuw de slaolie goed heet worden en frituur hierin de loempia's.

Laat ze staande uitlekken.

Serveer de loempia's warm met een pikante chilisaus.



U kunt de loempia's die u over hebt, kant en klaar (maar wel rauw) invriezen.

Voor het gebruik hoeft u ze niet eerst te ontdooien.