Home > Recepten

Loempia's 06

2 uien

1 teentje knoflook

4 el gedroogde bamigroenten

11 el olie

1 tl sambal oelek

1 el ketjap manis

zout naar smaak

400 gr rundergehakt

24 pangsitvellen

2 el maïzena
  • Omschrijving recept: Loempia's; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snipper de uien en pers de knoflook uit.

Schenk 1 dl kokend water over de bamigroenten, laat ze 5-8 minuten staan en dan in een zeef uitlekken.

Fruit de uien bruin en doe de knoflook, sambal en ketjap erbij.

Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Voeg het gehakt en de groenten bij het uimengsel.

Doe er wat zout bij, strooi de maïzena erover en meng goed door elkaar.

Maak 24 rolletjes van het mengsel.

Leg op elk pangsitvelletje een gehaktrolletje, vouw het pangsitvelletje dicht en plak het dicht met wat water.

Bak de loempia's met 4 tot 5 per keer in hete olie bruin.