Home > Recepten

Loempiavellen 2

100 gr bloem

1 eiwit

6-8 el water

20 gr maïzena

bloem

zout
  • Omschrijving recept: Diversen; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop het eiwit even op.

Zeef de bloem en maïzena in een kom.

Voeg het eiwit eraan toe en doe er geleidelijk het water en het zout bij.

Kneed hiervan een glad deeg.

Bestuif een bord met bloem (door de zeef), leg het deeg erop en strooi daarover weer bloem.

Laat het 1 à 1 1/2 uur in de koelkast staan.

Bestuif een plank of aanrecht met bloem en rol hierop het deeg uit.

Deel het deeg in vieren en rol elk stuk opnieuw uit; het deeg moet zeer dun worden uitgerold, tot het bijna doorzichtig is.

Bestuif het aanrecht telkens opnieuw, zodat het niet gaat plakken.

Snijd de deegvelletjes vierkant bij en bewaar ze op een koele plaats.

Leg later op elk velletje twee eetlepels vulling en smeer bij het dicht vouwen de randen in met wat losgeklopt ei.

Bak de loempia's in hete olie bruin.