Home > Recepten

Kwee mentok

2 kopjes rijstemeel

3 eieren

water

zout



Vulsel:

jonge papaya of pompoen

kipvlees

ketoembar

jintan

rode en witte uien

peper

santen

pisangblad
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak van het rijstemeel, eieren, water en wat zout dunne pannenkoekjes.

Voor het vulsel snijd u de papaya of pompoen in dunne lange reepjes.

Maak de kruiden fijn en fruit dit in een beetje hete olie.

Voeg er het in reepjes gescheurde kipvlees en de papaya of pompoen bij, samen met een paar eetlepels dikke santen.

Als het vulsel gaar en droog is, vouwt u er een volle eetlepel van in een pannenkoekje; wikkel ze in de pisangbladeren met een paar eetlepels dikke santen en laat het ruim een kwartier stomen.

Benodigdheden

Stomer