Home > Recepten

Onde-onde

300 gr katjang idjoe

dikke santen

2 sliertjes daon pandang

wat bloem

3 rondjes goela djawa

500 gr ketan meel

zout, sesamzaad
  • Omschrijving recept: Bijgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de katjang idjoe 1 nacht weken.

Kook ze vervolgens met zout naar smaak in zoveel water dat ze net onder staan.

Voeg, als ze zacht zijn, de goela djawa en pandang toe en laat die mee koken tot het geheel gebonden is.

Voeg op het laatst de santen toe en bind het geheel met wat bloem tot de vulling dik is.

Kneed van het ketanmeel met wat zout en santen een deeg en maak er ballen van zo groot als een gehaktbal.

Plet ze op de hand, vul ze met het vullingmengsel en sluit ze (het deeg moet goed om de vulling zitten).

Rol ze door het sesamzaad, bak ze in de hete olie en laat ze uitlekken.