Home > Recepten

Martabak

200 gr lamsvlees

150 gr so-oen

1 ui

4 sjalotjes

3 teentjes knoflook

1 mespunt peper

1 mespunt zout

8 loempiavellen

0,3 dl olie

10 gr meel

1 1/2 dl water
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de so-oen in lauw water en hak hem fijn.

Snijd het lamsvlees in kleine blokjes en hak de knoflook, ui en sjalotjes fijn.

Bak alles in wat olie op.

Breng op smaak met peper en zout.

Laat de vulling nu afkoelen.

Maak een papje van meel en water.

Spreid een dubbel loempiavel voor u uit en doe iets van de vulling in het midden.

Vouw het loempiavel in een driehoek dicht met behulp van het plakmiddel.

Bak de driehoek krokant in ruim olie.