Ongol-ongol (dobbelsteentjespudding in kokos) |
|
100 gr maïzena 200 gr goela djawa 1/2 vanillestokje mespunt zout olie 200 gr kokos mespunt zout |
|
BereidingMaak van de maïzena een pudding zoals beschreven bij kwee talam II, maar kook nu het doormidden gesneden vanillestokje mee.Stort de pudding in een platte ingevette vorm en laat hem afkoelen. Snijd hem daarna in dobbelsteentjes. Rasp de, liefst verse, kokos (halve kokosnoot) en meng er een mespunt zout door. Gebruikt u echter gedroogde klapper, roer deze dan in de wadjan met 1 dl water op een lage warmtebron om en om. Haal de kokos - die mooi wit moet blijven - als het water verdampt is, van de warmtebron en spreid haar op een bakblik uit. Wentel de dobbelsteentjes gesneden ongol-ongol door de kokos en dien ze op als toetje of bij de middagthee. |
Home > Recepten