Home > Recepten

Kwee talam 1 (2 kleuren pudding bruin wit)

1 pak hun kwee meel

1 kopje witte suiker

1 kopje bruine basterdsuiker

2 zakjes vanillesuiker

3 blaadjes pandan

1 dl santen

tikje zout

6 kopjes water
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng het hun kwee meel in een kom met de 6 kopjes water, voeg de vanillesuiker, santen en pandan toe en verdeel het geheel over 2 schalen.

Voeg aan de ene schaal de witte suiker toe en aan de andere de bruine basterdsuiker en wat zout.

Kook dan de twee schalen separaat op zacht vuur op.

Spoel een vierkante schaal met koud water om, giet daarin eerst het dik geworden warme witte beslag en dan het bruine beslag.

Haal de pandan eruit.

Laat de koek in de koelkast koud worden en snijd hem in dunne plakjes.