Home > Recepten

Kolak pisang (gestoofde bananen)

2 pisang tandoek (speciaal soort banaan) of 6 bananen

150 gr goela djawa

1 1/2 tl zout

pandan

1/2 blok santen
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de pisang tandoek of de bananen in stukken, overdwars in schuine plakjes, niet te dik, maar ook niet te dun.

Zet de goela djawa op met 2 dl water, laat ze oplossen onder voortdurend roeren en sla ze door een zeef.

Stoof het goela djawasausje met de banaan, het zout en de pandan op een lage warmtebron.

De bananen moeten ca 1 vingerkootje onder de saus liggen.

Smelt, zodra het kookt, de santen erin onder voortdurend roeren.

Laat alles nog 3-4 minuten doorkoken met het deksel schuin op de pan.

Laat, als u pisang tandoek hebt gebruikt, alles nog 2 minuten langer stoven.