Home > Recepten

Kwee dadar (flensjes gevuld met klapper)

100 gr bloem

mespunt zout

2 eieren

4 dl melk

1/2 tl pandanpasta

boter



Voor de vulling:

50 gr goela djawa

100 gr klapper
  • Omschrijving recept: Pannenkoeken; Nagerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng voor de flensjes de bloem met het zout in een kom.

Voeg de eieren en een scheutje melk toe en roer vanuit het midden alles door elkaar tot het een dik, glad mengsel is.

Verdun het al roerende met de overige melk.

Kleur het beslag lichtgroen met de pandanpasta; laat het een half uur staan.

Verhit steeds een klein stukje boter in een kleine koekepan en bak van het beslag dunne flensjes aan beide kanten goudbruin.

Smelt voor de vulling de goela djawa in 1 dl water.

Roer het kokosmeel erdoor.

Leg midden op elk flensje een eetlepel van de vulling en rol het op.