Home > Recepten

Podding rotti (Indonesische broodpudding)

1 oud brood

150 gr rozijnen of krenten

4 eieren

6 el suiker

1/2 l melk

1 vanillestokje

1/2 tl zout

100 gr boter
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Ontdoe het brood van de korst en week het in heet water.

Druk het water eruit tot het brood bijna droog is.

Week de rozijnen of krenten.

Klop de eieren met de suiker en de melk los.

Werk het brood erdoor.

Splijt het vanillestokje, snijd het in stukjes en meng het door de broodpap met de rozijnen of krenten en het zout.

Smeer een vuurvaste schaal in met boter.

Doe de broodpap in de schaal met een paar klontjes boter erbovenop.

Verwarm de oven voor (175 C) en laat de broodpap in ca 30 minuten gaar bakken.