Home > Recepten

Agar Tiga Warna

1. agar van chocolade

1 el chocoladepoeder

5 gr agarpoeder

1 geklutste eidooier

300 cl water

00 cl zoete gecondenseerde melk



2. Witte agar

25 gr suiker

5 gr agarpoeder

1 geklutste eidooier

300 cl water

100 cl zoete gecondenseerde melk



3. rose/rode agar

5 gr agarpoeder

2 stijfgeklopte eiwitten

50 cl rozensiroop

50 cl water

100 cl zoet gecondenseerde melk



Toevoegingen:

tropische fruitcocktail en ijsblokjes
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Indisch
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng de chocoladepoeder met wat water tot een glad papje.

Kook het restant water op, tezamen met de melk, suiker en agar.

Zodra het kookt, voegt u er het chocoladepapje aan toe onder gelijkmatig roeren tot het mooi glad is.

Vervolgens giet u er de eidooier bij.

Kook het nu verder op een klein vuur helemaal gaar.

Neem het dan van het vuur en giet het in de gewenste vorm.

Dan snel de witte agar klaarmaken.

Kook het water, melk, suiker, agar en de eidooier op.

Maak het vuur klein en roer alles glad tot het gaar is.

Neem het dan van het vuur en laat het even afkoelen.

Giet het vervolgens op de chocolade agar, die inmiddels al stijver geworden is.

Vervolgens maakt u de rode/rose agar.

Kook het water samen met de melk, en de agar op.

Giet er dan de rozensiroop bij en kook het verder terwijl u goed blijft roeren.

Als het kookt, neemt u het voorzichtig van het vuur.

Spatel er dan beetje bij beetje de stijfgeklopte eiwitten door.

Roer nu alles goed door elkaar.

Als het iets is afgekoeld, giet u het mengsel voorzichtig op de witte agar die ondertussen ook al stijver geworden is.

Laat het geheel nu koud worden in de vorm.

Dien het op, op een desertbordje (gebakschaaltje) en vul het aan met de toevoegingen en wat rozensiroop.



Genoeg voor 10, voor minder dus aanpassen.