Home > Recepten

Es teler (een indonesisch toetje)

50 gr Nangka (jackfruit)

50 gr Kolang-kaling

200 gr Fruitcocktail

100 gr Kelapa muda (jonge kokos)

1 blikje Santen

2 Kiwi's

2 el Vanillesiroop

1 Drup rozensiroop
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de jonge verse kokos in kleine reepjes.

Houd een paar reepjes achter voor de garnering.

Vermeng de reepjes met de rest van het fruit.

Schil de kiwi's en snijd ze in partjes.

Schep het fruitmengsel op de bordjes en doe er een beetje geplet ijs over dat u gekleurd heeft met een drup rozensiroop.

Giet de vanillesiroop met wat santen erover en garneer de bordjes met de reepjes jonge kokos en in partjes gesneden kiwi's.

(de jonge kokos is in blik te koop net als de nangka en de kolang-kaling)