Home > Recepten

Spekkoek 2

500 gr boter

3 el gezoete gecondenseerde melk

20 eieren

300 gr basterdsuiker

3 zakjes vanillesuiker

125 gr bloem

1/2 tl zout



kruiden voor de bruine laag:

4 volle tl anijspoeder

8 volle tl kaneel

5 volle tl kruidnagelpoeder

2 tl nootmuskaatpoeder

2 volle tl kardemompoeder
  • Omschrijving recept: Gebak; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 C.

Beboter een platte vorm.

Roer de boter met de gezoete melk tot een romige witte massa.

Splits de eieren.

Klop de dooiers met de basterd- en vanillesuiker tot een schuimige wittige massa.

Roer de boter erdoor.

Sla de eiwitten stijf (als sneeuw), meng ze voorzichtig door de botermassa.

Zeef op het laatst de bloem en roer die door de massa.

Verdeel het beslag in twee delen.

Laat één deel wit.

Voeg aan de andere helft de genoemde ingredienten toe.

Dit wordt de bruine laag.

Schenk op de beboterde vorm eerst een laag, iets dikker dan een flensje, van de bruine helft.

Laat ca 2 minuten bakken.

Schenk dan een witte laag erop, weer 2 minuten bakken.

Ga zo verder laag om laag tot het beslag op is.

Laat op een taartrooster afkoelen; haal de spekkoek niet uit de vorm.

Snijd de spekkoek met een lang dun mes in dunne plakken.