Home > Recepten

Spekkoek 4

500 gr boter

500 gr witte basterdsuiker

250 gr tarwebloem

10 eieren

5 tl anijspoeder

10 tl kaneel

5 tl kruidnagelpoeder

3 tl nootmuskaat

3 tl kardamom
  • Omschrijving recept: Gebak; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer de boter eerst fijn en glad met de mixer, splits de eieren en voeg de dooiers aan de boter toe.

Doe er ook de basterdsuiker bij en meng dit ca 10 minuten met de mixer.

Klop het eiwit, voeg dit toe en doe er daarna de bloem bij.

Verdeel, als het beslag goed gemixed is, het beslag in twee delen.

Laat de ene helft blank, roer door de andere helft de kruiden.

Verwarm de oven en vet een springvorm in met wat boter.

Bak de eerste laag met alleen onderwarmte ca 4 minuten.

Schakel dan over naar bovenwarmte en bak laag voor laag, bruin, wit, etc.

Het bakken duurt ca 30 minuten als de vorm helemaal vol is.

Zet dan de bovenwarmte uit en de onderwarmte aan en laat de koek 5 minuten in de oven op de laagste stand staan.