Home > Recepten

Notenijs, halfbevroren

100 gr blanke hazenlnoten

75 gr kristalsuiker

6 dl slagroom

250 gr mascarpone

50 gr witte basterdsuiker

marasquinaroma (Baukje)

25 gr hazenlnoten met vlies
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Italiaans
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Rooster de blanke noten in een droge koekepan goudbruin.

Voeg de kristalsuiker toe en verwarm al roerend tot de suiker goudgeel en helemaal gesmolten is.

Giet het mengsel op een met bakpapier bekleed bakblik, strijk het uit en laat het afkoelen.

Hak het notenmengsel fijn.

Bekleed een puddingvorm (inh. 1 1/4 liter) met huishoudfolie.

Klop de slagroom stijf en spatel er voorzichtig de mascarpone, de basterdsuiker, het notenmengsel en een paar druppels marasquin door.

Vul de puddingvorm met het mengsel en laat het in de diepvries in ± 4 uur half bevriezen.

Neem het ijs 15 minuten voor het serveren uit de diepvries.

Stort het op een mooie schaal en garneer het met de hazelnoten met vlies.

Snijd het ijs aan tafel in plakken.