Home > Recepten

Tomaten-basilicumbrood

1 1/2 dl handwarm water

2 eetlepels tomatenpuree

150 gr witbroodmix (Koopmans).

3 eetlepels in reepjes gesneden basilicumblad

5 in stukjes gesneden zongedroogde tomaten uit olie
  • Omschrijving recept: Brood; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kneed 1 1/2 dl handwarm water en 2 eetlepels tomatenpuree door 150 gr witbroodmix (Koopmans).

Kneed er 3 eetlepels in reepjes gesneden basilicumblad en 5 in stukjes gesneden zongedroogde tomaten uit olie door en laat het deeg, afgedekt met huishoudfolie, 10 minuten rijzen.

Kneed het deeg nogmaals door en vorm er een rond brood van.

Lat het deeg nog 35 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood in 20 minuten bruin en gaar.

Notities

Lekker bij minestronesoep.